Τηλ. 215 215 6821

Πατήστε παρακάτω για κάθε μορφής επικοινωνία μαζί μας ...

Κυρίες και Κύριοι… αυτό είναι το iPhone 5S

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Apple ανακοίνωσε το iPhone 5S, το revamp του iPhone 5. Εξωτερικά, στις γραμμές του, έχει το ίδιο μέγεθος οθόνης με το iPhone 5 αλλά έχει αρκετές αξιοσημείωτες διαφορές που θα δούμε με τη σειρά.

iphone 5S

Χρώματα

Εκτός από το κλασσικό μαύρο, η Apple εγκαινιάζει την δική της εκδοχή του «σχεδόν» λευκού, ή αλλιώς, “space gray”, αλλά και το χρυσό. Τρία τα χρώματα λοιπόν, μία «πρώτη» για την εταιρεία του Cupertino.

iPhone5s_Gld_iOS7_PRINT

Design – Διαστάσεις

Όπως αναφέραμε και πριν, ο εξωτερικός σχεδιασμός του iPhone 5S είναι ίδιος με το «slim»concept του iPhone 5. Η οθόνη παραμένει στο ίδιο μέγεθος, στις 4 ίντσες και οι εξωτερικές διαστάσεις του είναι ίδιες με το πάχος να παραμένει στα 7.6 mm και το βάρος στα 112 γραμμάρια. Θεμελιώδης διαφορά σε σχέση με το iPhone 5; Το νέο home button που φιλοξενεί πια τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ένας ασημί δακτύλιος από ανοξείδωτο ατσάλι που «διαβάζει» το αποτύπωμα του χρήστη και αντικαθιστά την ενοχλητική για πολλούς εισαγωγή κωδικού, ενώ το ίδο το home button είναι κατασκευασμένο από βιομηχανικό ζαφείρ.

A7 επεξεργαστής

a7

Το εσωτερικό του iPhone 5S είναι αυτό στο οποίο έχει κάτι να πει η Apple. Ο νέος επεξεργαστήςA7 διαθέτει ένα native 64ων bit kernellibraries και drivers. Είναι δύο φορές πιο γρήγορος από τον A6 και ο Phil Schiller που έκανε την παρουσίασή του τον ονομάζει ως «ένα άλμα μπροστά» για την εταιρεία. Στην αναφορά του, χρησιμοποίησε ως παράδειγμα το πρώτο iPhone και τον επεξεργαστή του, λέγοντας πως ο A7 είναι 42 φορές περισσότερο γρήγορος, ενώ τα γραφικά του είναι 56 φορές ταχύτερα.

Μ7… ο αισθητήρας που αντιλαμβάνεται την κίνηση

m7_new

Μαζί με τον Α7 η Apple εγκατέστησε στο εσωτερικό του iPhone 5S τον M7, έναν αισθητήρα κίνησης για τον οποίο είχαν γραφτεί πολλά στο παρελθόν. Ο αισθητήρας αυτός συνεργάζεται με τον A7 και συλλέγει στοιχεία από το γυροσκόπιο, τον επιταχυντήρα και την πυξίδα. Ο ρόλος του είναι να ενεργοποιήσει μία ολόκληρη  γενιά από εφαρμογές που θα εστιάζουν στην άθληση, την υγιεινή ζωή και τις δραστηριότητες, με πρώτη εταιρεία που θα σχεδιάσει μία τέτοια εφαρμογή να είναι η Nike.

Αυτονομία

Αν και δεν έχουμε ακόμα εντελώς σαφή εικόνα για το πόσο «μεγάλη» είναι η μπαταρία τουiPhone 5S, σύμφωνα με την Apple, ο Α7 συμβάλλει σημαντικά στην αυτονομία της συσκευής. Έτσι, ο Phil Schiller μίλησε για 10 ώρες χρόνο ομιλίας σε 3G10 ώρες σερφάρισμα σε ταχύτητες LTE250 ώρες αναμονής της συσκευής και 40 ώρες μουσικής.

Camera

camera

Η κάμερα του νέου iPhone 5S έχει υποστεί μία πολύ σοβαρή ανανέωση, υποσχόμενη ακόμα περισσότερες και καλύτερες φωτογραφήσεις. Ο αισθητήρας είναι 1,5 φορά μεγαλύτερος ενώ ο νέος φακός που σχεδιάστηκε από την εταιρεία αφήνει οπή f/2.2. Η Apple επίσης «παίζει» με ταpixel καθώς αναφέρει πως παραμένει η κάμερα στα 8MP, με την διαφορά πως «μεγαλώνει» τα ίδια τα pixels υποσχόμενη καλύτερα φωτογραφικά αποτελέσματα.

Το φλας της κάμερας, ονομάζεται True Tone και διαθέτει διπλό LED. Το ένα έχει το γνωστό λευκό φως ενώ το άλλο εκπέμπει ζεστό φωτισμό, προσπαθώντας έτσι να απαλείψει το «μπλε» χρωματισμό των φωτογραφιών του iPhone με το φλας. Το iPhone 5S μπορεί να «διαβάσει» τα χρώματα στον χώρο και να αντιληφθεί ακόμα και το χρώμα του δέρματος προκειμένου να δώσει την καλύτερη φωτογραφία σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Αυτό είναι κάτι που θα φανεί στις πρώτες δοκιμές.

Η κάμερα του iPhone 5S επίσης θα προσφέρει σταθεροποίηση εικόνας ενώ θα διαθέτει burst mode 10 λήψεων για να «επιλέξει» αυτόματα την καλύτερη φωτογραφία από τις 10.

Επίσης, μία νέα λειτουργία Slow Motion θα επιτρέπει στους κατόχους iPhone 5S να κάνουν λήψη βίντεο σε ανάλυση 720p με 150 καρέ το δευτερόλεπτο. Μετά τη λήψη ενός βίντεο, θα μπορούν να επιλέγουν εκείνα τα σημεία της λήψης που θα μετατρέψουν σε αργή κίνηση.

Αναγνώριση αποτυπώματος

613-9967-02

Το “cool” εξωτερικό χαρακτηριστικό που εισάγει η Apple στα iPhone 5S είναι ο κυκλικός αισθητήρας αναγνώρισης αποτυπώματος γύρω από το Home Button. Όπως αναφέραμε παραπάνω είναι το σύστημα εκείνο που θα αντικαταστήσει τα passwords, τόσο για την πρόσβαση στην ίδια τη συσκευή, όσο και για την αγορά εφαρμογών. Ο αισθητήρας ουσιαστικά κάνει capture μία υψηλής ανάλυσης φωτογραφία του δακτυλικού σας αποτυπώματος και το διαβάζει. Και το αναγνωρίζει κάθε φορά που το δάχτυλο του ιδιοκτήτη περνά πάνω από το homebutton. Το σύστημα του Home Button ονομάζεται TouchID και απ’ ότι φαίνεται, το home buttonδεν πρόκειται να «πατηθεί» ξανά. Είναι κατασκευασμένο πάντως από συνθετικό ζαφείρι προκειμένου να μην υπόκειται στις συνήθεις φθορές ενώ ο δακτύλιος του αισθητήρα είναι από ανοξείδωτο ατσάλι.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Οι τιμές του iPhone 5S στη Γερμανία, για να έχουμε μία εικόνα της Ευρωπαϊκής αγοράς είναι:

Το μοντέλο των 16GB στα 699 ευρώ

Το μοντέλο των 32 GB στα 799 ευρώ

Το μοντέλο των 64 GB στα899 ευρώ

Αν θέλετε να έχετε μία εκτίμηση μεγέθους για τις τιμές που θα δούμε κι εδώ στην Ελλάδα, είναι οι ίδιες τιμές που είχε και το iPhone 5, πράγμα που αναμένουμε φυσικά να επιβεβαιωθεί.

Όσο για την διαθεσιμότητα; 20 χώρες θα δουν το iPhone 5S στα καταστήματά τους την 20ηΣεπτεμβρίου, οι μεγαλύτερες αγορές, ενώ άλλες 100 χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα υποθέτουμε) θα δουν το iPhone 5S τον Δεκέμβριο.

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

YouTube

Positron CHAT
Εάν είμαστε Online (μπλέ εικονίδιο), κάντε Chat μαζί μας.
Εάν δεν είμαστε Online αφήστε το μύνημά σας πατώντας το εικονίδιο παρακάτω και θα επικοινωνήσουμε μαζί
σας το συντομότερο δυνατόν.

Για περισσότερους τρόπους επικοινωνίας πατήστε Επικοινωνια

QuickSearch

Quick Search Domain Form


Soon will be ready...