Τηλ. 215 215 6821

Πατήστε παρακάτω για κάθε μορφής επικοινωνία μαζί μας ...

Πόσα χρώματα βλέπουν τα μάτια σας;

Στατιστικά, 1 στους 12 άνδρες και 1 στις 255 γυναίκες έχουν σε κάποιο βαθμό, πρόβλημααχρωματοψίας. Ήτοι, δεν μπορούν να ξεχωρίσουν κάποιες αποχρώσεις χρωμάτων μεταξύ τους, με αποτέλεσμα το συνολικό ορατό τους «φάσμα» να έχει περιορισμένες διαστάσεις.

colorblind3

H αχρωματοψία μπορεί να προκληθεί από γενετικούς παράγοντες (γονίδια) ή να είναιεπίκτητη, έπειτα από κάποια βλάβη που μπορεί να υποστεί ο εγκέφαλος, το μάτι ή τα οπτικά νεύρα. Μπορεί να είναι ολική ή μερική, ο ασθενής να τα βλέπει όλα «ασπρόμαυρα» ή απλώς να μη μπορεί να λάβει συγκεκριμένα χρώματα σαν οπτικά ερεθίσματα. Όπως και να’χει, είναι κάτι που όλοι μας μπορεί να έχουμε, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, αλλά να μη το γνωρίζουμεαν είναι ήπια η ανωμαλία.

Γι’αυτό, βρήκαμε το παρακάτω test της x-rite που δημιουργήθηκε ακριβώς για όσους θέλουν να διαπιστώσουν πόσο «καλά» διακρίνουν τα χρώματα και αν έχουν κάποιο σοβαρό (ή μη) πρόβλημα αχρωματοψίας. Είναι απλό και στο τέλος του, μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμά σας, με ένα νούμερο στην κλίμακα 0-99. Όσα χρώματα «χάσετε», τόσο μεγαλύτερο το σκορ, με το 0 να είναι το τέλειο και το 99 φυσικά το χειρότερο.

colorblind2

Απλώς βάλτε στη σειρά τα χρώματα στις τέσσερις μπάρες, ώστε η μετάβαση από τη μία άκρη στην άλλη να γίνεται σταδιακά, με τις σωστές ενδιάμεσες αποχρώσεις. 

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

YouTube

Positron CHAT
Εάν είμαστε Online (μπλέ εικονίδιο), κάντε Chat μαζί μας.
Εάν δεν είμαστε Online αφήστε το μύνημά σας πατώντας το εικονίδιο παρακάτω και θα επικοινωνήσουμε μαζί
σας το συντομότερο δυνατόν.

Για περισσότερους τρόπους επικοινωνίας πατήστε Επικοινωνια

QuickSearch

Quick Search Domain Form


Soon will be ready...