Τηλ. 215 215 6821

Πατήστε παρακάτω για κάθε μορφής επικοινωνία μαζί μας ...

Πως θα είναι το Internet το 2015;

Τέτοιου είδους προβλέψεις, συνήθως δεν πέφτουν έξω...Το Internet traffic θα σπάσει το «φράγμα» του ενός Zettabyte μέσα στο 2015. Η «κίνηση» των χρηστών online αυξάνεται με θεαματικούς ρυθμούς και αναμένεται να τετραπλασιαστεί ή πενταπλασιαστεί μέσα στον επόμενο 1,5 χρόνο. Όπου “Zettabyte” βάλτε 1000 Exabytes, ή 1.000.000 Petabytes, ή 1.000.000.000 Terabytes. Για να πάρετε απλά μια ιδέα, αυτό...

net20152

Κύριος «υπαίτιος» είναι το video streaming, που όσο οι συνδέσεις γίνονται ταχύτερες, τόσο μεγαλύτερη απήχηση θα έχει σε όλα τα ηλικιακά groups χρηστών και τόσο περισσότερο θα αντικαθιστά τα «συμβατικά» μέσα προβολής, δηλαδή την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Θα βλέπουμε τα διάφορα «κανάλια» μόνο online (κάτι που έχει αρχίσει ήδη και στην Ελλάδα), θα νοικιάζουμε τις ταινίες μας online και ούτω καθ’εξής. Ακόμα και σήμερα το video streaming έχει τη μερίδα του λέοντος στο traffic, με το διαμοιρασμό αρχείων να έρχεται δεύτερος, όμως αυτή η διαφορά μεταξύ τους θα γιγαντωθεί απότομα μέσα στα επόμενα χρόνια, ώστε  σχεδόν το 60% των δεδομένων που θα διακινούνται, να είναι video!

Tι είδους video, όμως; Θα κυριαρχούν τα μεγάλου μήκους videos, αυτά που κρατούν πάνω από 7 λεπτά δηλαδή, ενώ τα μικρότερου μήκους θα κατέχουν μόνο ένα μικρό ποσοστό του συνόλου. Σημαντικό μερίδιο θα έχει η ζωντανή Internet TV αλλά και το “mobile video”, ενώ τελευταία θα έρχονται τα video streams από κάμερες κ.λπ. και τα PVRs (Personal Video Recorders που θα καταγράφουν τα streams).

net20153

Στο ίδιο infographic, που έρχεται από τη έγκυρη Cisco, διακρίνεται η ξεκάθαρη τάση της μεγένθυνσης των mobile δικτύων σε σχέση με τα «σταθερά» δίκτυα πρόσβασης στο internet, με το 4G να παίζει τεράστιο ρόλο σε αυτήν. Μέχρι το 2015 η αναλογία traffic από σταθερά προς traffic από κινητά δίκτυα θα φτάσει το 10:1, από το 16:1 όπου βρίσκεται σήμερα και από το 47:1 όπου βρισκόταν το 2010, όχι πολύ καιρό πριν! Λογικό και αναμενόμενο σε ένα βαθμό, δεδομένου του πόσο δημοφιλή έχουν γίνει πλέον smartphones και tablets, σε βαθμό που να αντικαθιστούν τα desktops/laptops σε αρκετές περιπτώσεις.

net20154

Και μια ωραία αναλογία για κλείσιμο...Αν η κούπα του καφέ που έχετε μπροστά σας ισοδυναμούσε με 1 GB δεδομένων, τότε το 2015 το συνολικό net traffic θα είχε όγκο όσο το Σινικό Τείχος! Μεγέθη δυσνόητα, που όμως περιγράφουν το πόσο αχανές είναι το Διαδίκτυο και με τι ρυθμό μεγαλώνει...

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

YouTube

Positron CHAT
Εάν είμαστε Online (μπλέ εικονίδιο), κάντε Chat μαζί μας.
Εάν δεν είμαστε Online αφήστε το μύνημά σας πατώντας το εικονίδιο παρακάτω και θα επικοινωνήσουμε μαζί
σας το συντομότερο δυνατόν.

Για περισσότερους τρόπους επικοινωνίας πατήστε Επικοινωνια

QuickSearch

Quick Search Domain Form


Soon will be ready...