Τηλ. 215 215 6821

Πατήστε παρακάτω για κάθε μορφής επικοινωνία μαζί μας ...

Παραβίαση ασφαλείας στο Snapchat με διαρροή 4.6 εκατομμυρίων λογαριασμών

Δε ξεκινά καλά η χρονιά για το Snapchat, τη δημοφιλή εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων τα οποία διαγράφονται 10 δευτερόλεπτα μετά την ανάγνωσή τους, αφού τα στοιχεία 4.6 εκατομμυρίων μελών του κάνουν ήδη το γύρο του Διαδικτύου.

Τα στοιχεία των μελών έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα SnapchatDB.info η οποία δημιουργήθηκε μόλις χθες και στην οποία αναφέρονται όχι μόνο τα username των χρηστών της εφαρμογής αλλά και οι τηλεφωνικοί αριθμοί που αντιστοιχούν σε αυτά, με τα τελευταία δύο ψηφία να είναι σβησμένα.

Η παραβίαση προήλθε από κενό ασφαλείας στο API της εφαρμογής για το οποίο το Snapchat είχε ήδη ενημερωθεί από την εταιρεία Gibson Security η οποία μια εβδομάδα πριν είχε αναφέρει τον εντοπισμό του προβλήματος. Στις 24 Δεκεμβρίου και αφού δεν υπήρξε καμία απάντηση από το Snapchat, η εταιρεία προχώρησε στη δημοσίευση λεπτομερειών από το ιδιωτικό API της εφαρμογής και της μεθοδολογίας για το πως κάποιος μπορεί να ελέγξει 10.000 τηλεφωνικούς αριθμούς μελών σε 7 λεπτά. Σε απάντηση του στις 27 Δεκεμβρίου, το Snapchat υποβάθμισε την απειλή λέγοντας ότι έχει εφαρμόσει διάφορα μέτρα προστασίας ώστε να καταστεί πιο δύσκολο το hacking της υπηρεσίας.

To Snapchat βρέθηκε πρόσφατα στην επικαιρότητα για εντελώς διαφορετικούς λόγους αφού δεν αποδέχτηκε τις προτάσεις εξαγοράς από το Facebook και τη Google με το ποσό των 3 και 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων αντίστοιχα.

Όσοι είστε μέλη της υπηρεσίας, μπορείτε να εισάγετε το Username σας εδώ και να ενημερωθείτε αν ο λογαριασμός σας βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς που έχουν διαρρεύσει.

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

YouTube

Positron CHAT
Εάν είμαστε Online (μπλέ εικονίδιο), κάντε Chat μαζί μας.
Εάν δεν είμαστε Online αφήστε το μύνημά σας πατώντας το εικονίδιο παρακάτω και θα επικοινωνήσουμε μαζί
σας το συντομότερο δυνατόν.

Για περισσότερους τρόπους επικοινωνίας πατήστε Επικοινωνια

QuickSearch

Quick Search Domain Form


Soon will be ready...