Τηλ. 215 215 6821

Πατήστε παρακάτω για κάθε μορφής επικοινωνία μαζί μας ...

Κενό ασφαλείας του WhatsApp βάζει σε κίνδυνο τις συνομιλίες των συνδρομητών

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είδηση μας έρχεται σχετικά με τη δημοφιλέστατη υπηρεσία ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων WhatsApp στον απόηχο της εξαγοράς της εφαρμογής από το Facebook.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ερευνητή Bas Bosschert, οι χρήστες της εφαρμογής είναι πιθανό να κινδυνεύουν από ένα σοβαρό κενό ασφαλείας το οποίο μπορεί να δώσει πρόσβαση σε άλλες εφαρμογές, στις αποθηκευμένες συνομιλίες που έχουν γίνει με αυτό.

Όταν κάποιος χρησιμοποιεί την ενσωματωμένη δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφου ασφαλείας των μηνυμάτων του στην κάρτα μνήμης της συσκευής του, το WhatsApp τα κρυπτογραφεί σύμφωνα με όσα αναφέρονται, με κοινό όμως κωδικό για όλους τους χρήστες του αντί για μοναδικό για τον καθένα. Με τον τρόπο αυτό γίενται ευάλωτη η αποθηκευμένη βάση δεδομένων σε οποιαδήποτε εφαρμογή έχει δικαιώματα ανάγνωσης/εγγραφής στην κάρτα SD.

Έτσι θεωρητικά τουλάχιστον κάποιος κακόβουλος χρήστης/εφαρμογή μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση και να ανακτήσει το περιεχόμενο των συνομιλιών με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για τον καθένα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποιο σχόλιο ή ανακοίνωση από την εταιρεία σχετικά με το θέμα αυτό.

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

YouTube

Positron CHAT
Εάν είμαστε Online (μπλέ εικονίδιο), κάντε Chat μαζί μας.
Εάν δεν είμαστε Online αφήστε το μύνημά σας πατώντας το εικονίδιο παρακάτω και θα επικοινωνήσουμε μαζί
σας το συντομότερο δυνατόν.

Για περισσότερους τρόπους επικοινωνίας πατήστε Επικοινωνια

QuickSearch

Quick Search Domain Form






Soon will be ready...