Τηλ. 215 215 6821

Πατήστε παρακάτω για κάθε μορφής επικοινωνία μαζί μας ...

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Υιοθέτηση νόμου για κοινούς φορτιστές και στα tablets

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε πρόσφατα ένα νέο σχέδιο νόμου το οποίο βασίζεται σε προηγούμενη (και ήδη γνωστή οδηγία) που απαιτεί από τους κατασκευαστές smartphones να χρησιμοποιούν κοινό φορτιστή για όλες τις συσκευές.
Πιο συγκεκριμένα, ο νέος αυτός νόμος, πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα απαιτώντας πλέον από τις εταιρείες να χρησιμοποιήσουν κοινή μορφή φορτιστή και για την κατηγορία των tablets.

Για την εφαρμογή του νέου αυτού μέτρου, δίνεται περιθώριο χρόνου στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δύο ετών ώστε να προχωρήσουν στην ενσωμάτωσή και υιοθέτησή του, ενώ οι κατασκευάστριες εταιρείες θα έχουν επιπλέον ένα χρόνο στη διάθεσή τους.

Σύμφωνα με κάποιες πρώτες εκτιμήσεις, σε επίπεδο καταναλωτών θα εξοικονομηθούν περί τα 300 εκατομμύρια ευρώ από το μέτρο ενώ παράλληλα θα υπάρξει και σημαντική μείωση στον συνολικό όγκο ηλεκτρονικών και χάρτινων απορριμάτων.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν ήδη επιλέξει το microUSB ως κοινό πρότυπο για φόρτιση της συσκευής τους αλλά και σύνδεσης της με υπολογιστή, με την Apple να αρνείται να ακολουθήσει επιλέγοντας τη λύση του Lighting και εξωτερικού αντάπτορα microUSB για τα iPhone.

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

YouTube

Positron CHAT
Εάν είμαστε Online (μπλέ εικονίδιο), κάντε Chat μαζί μας.
Εάν δεν είμαστε Online αφήστε το μύνημά σας πατώντας το εικονίδιο παρακάτω και θα επικοινωνήσουμε μαζί
σας το συντομότερο δυνατόν.

Για περισσότερους τρόπους επικοινωνίας πατήστε Επικοινωνια

QuickSearch

Quick Search Domain Form


Soon will be ready...