Τηλ. 215 215 6821

Πατήστε παρακάτω για κάθε μορφής επικοινωνία μαζί μας ...

Σε ομηρία συσκευές της Apple στην Αυστραλία. Χάκερ ζητούσε λύτρα για να τις "ξεκλειδώσει"

Μία έκπληξη περίμενε κάποιους ιδιοκτήτες συσκευών της Apple από την Αυστραλία σήμερα. Το γνωστό “κουδουνάκι” για τις ειδοποιήσεις χτύπησε, για να πληρώσουν… λύτρα!
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Sydney Morning Herald, ένας hacker ή κάποια ομάδα hackers, με το όνομα “Oleg Pliss” (πρόκειται για το όνομα ενός σεβαστού μηχανικού και προγραμματιστή) συστηματικά “κλείδωνε” τους ιδιοκτήτες iPhone, iPad και Mac εκτός των συσκευών τους, κρατώντας τις συσκευές σε ομηρία και απαιτώντας λύτρα για να τις απελευθερώσει, λύτρα –από $50 έως $100- τα οποία ζητούσε να κατατεθούν μέσω PayPal.

Στο forum υποστήριξης της Apple χρήστες περιγράφουν πως ο επιτιθέμενος χρησιμοποιώντας τη γνωστή λειτουργία Find My iPhone κατάφερνε εξ’ αποστάσεως να κλειδώνει τις συσκευές, στέλνοντας μηνύματα στους χρήστες και απαιτώντας τη πληρωμή του. Όσοι χρησιμοποιούσαν passcodes στις συσκευές τους δεν αντιμετώπισαν προβλήματα, επειδή είναι αδύνατον να κλειδωθεί μία συσκευή, που προστατεύεται ήδη, ωστόσο χρήστες που είχαν τις συσκευές τους απροστάτευτες, δεν ήταν τόσο τυχεροί.

Η Apple συνεργάστηκε απευθείας με τους χρήστες για να ξεπεραστεί το πρόβλημα, αφού η παράκαμψη του κλειδώματος δεν είναι κάποια εύκολη διαδικασία. Αν και η επίθεση περιορίζεται στην Αυστραλία, κάποιοι χρήστες στην Νέα Ζηλανδία και στη Μ.Βρετανία ανέφεραν παρόμοια προβλήματα.

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ποια είναι η αιτία του προβλήματος, ωστόσο πιστεύεται ότι χρήστες ανακύκλωναν τους ίδιους κωδικούς σε άλλες υπηρεσίες που είχαν παραβιαστεί στο παρελθόν. Αν ανησυχείτε, μία λύση είναι να χρησιμοποιήσετε οπωσδήποτε κωδικό στη συσκευή σας (σε όλες τις συσκευές σας, όχι τον ίδιο κωδικό) επιστρατεύοντας ακόμα και two-factor authentication για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια.

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

YouTube

Positron CHAT
Εάν είμαστε Online (μπλέ εικονίδιο), κάντε Chat μαζί μας.
Εάν δεν είμαστε Online αφήστε το μύνημά σας πατώντας το εικονίδιο παρακάτω και θα επικοινωνήσουμε μαζί
σας το συντομότερο δυνατόν.

Για περισσότερους τρόπους επικοινωνίας πατήστε Επικοινωνια

QuickSearch

Quick Search Domain Form


Soon will be ready...